Avui a Catalunya celebrem la diada de Sant Jordi, el meu germà es diu Jordi i això es mereixia unes cupcakes!
La massa dels cupcakes l'he tret del bloc Objetivo Cupcake (que té unes coses genials), però jo hi he afegit una mica de cacau.
Ingredients (per 10 cupcakes):
100 g farina
1 culleradeta de llevat Royal
100 g sucre
100 g mantega
2 ous
2 cullerades de llet
1 culleradeta d'extracte de vainilla
25 g de cacau
Fondant per decorar
Preparació:
Engegar el forn a 180º
Batre la mantega amb el sucre fins que quedi cremós.
Afegir els ous batuts amb la vainilla i després la farina tamisada amb el llevat.
Afegir les 2 cullerades de llet.
Repartir la mescla entre els papers per a cupcakes (omplir 2/3 del motlle)
Posar al forn uns 18-20 minuts.
Deixar que es refredin i decorar al gust.
Jo entre el cupcake i el fondant hi he posat xocolata i una mica de melmelada de maduixa
Les roses, tant les grans com les petites les he fet seguint les instruccions del fabulós llibre de la Peggy Porschen "Peggy's Favourite Cakes & Cookies" que vaig comprar a Amazon.
He descobert un nou món, el món de la rebosteria creativa, un món per fer volar la imaginació amb els pastissos, els cupcakes, les galetes, els colors... Us convido a fer un cop d'ull al meu món!
dilluns, 23 d’abril del 2012
Cupcakes per Sant Jordi
dilluns, 16 d’abril del 2012
Cupcakes de colors
Aquest cap de setmana vaig decidir fer uns cupcakes amb fondant. Tenia en un racó de l'armari una massa de muffins del dr. Oetker que vaig comprar fa temps i vaig decidir fer uns cupcakes.
I aquí en teniu el resultat!
Els 10 cupcakes de colors
Oio!! Hola!!!
L'interior dels cupcakes
mmm... que bons estaven...
I aquí en teniu el resultat!
Els 10 cupcakes de colors
Oio!! Hola!!!
L'interior dels cupcakes
mmm... que bons estaven...
divendres, 13 d’abril del 2012
Risotto ràpid de pollastre i bolets
Aquest mes participo per primera vegada a la recepta del 15 de Els fogons de la bordeta i Xocolata desfeta amb un arròs fàcil i ràpid.
Ingredients (per 1 persona):
- 1 tarrina d'arròs integral un minuto (de Brillante)
- 1 pit de pollastre
- 1 grapat de bolets congelats
- Parmesà en pols
- Un got de brou de pollastre
- Herbes provençals
Ingredients (per 1 persona):
- 1 tarrina d'arròs integral un minuto (de Brillante)
- 1 pit de pollastre
- 1 grapat de bolets congelats
- Parmesà en pols
- Un got de brou de pollastre
- Herbes provençals
Preparació:
Comencem a coure els bolets en una cassola amb una mica d'oli perquè es vagin descongelant. Tallem el pollastre a daus, el salpebrem i l'afegim a la cassola amb els bolets un cop aquests ja hagin absorbit l'aigua.
Quan el pollastre estigui daurat hi tirem la tarrina d'arròs i el got de brou.
Esperem uns minuts que el pollastre absorbeixi el brou i hi tirem el formatge parmesà i les herbes provençals. El formatge farà que quedi el toc cremòs de risotto, també s'hi pot afegir mantega però jo no acostumo a posar-ne.
Remenem bé i ho servim.
dimarts, 10 d’abril del 2012
Mona per l'Emma
Ja que he après a fer pastissos amb fondant he aprofitat per fer-li la mona a la meva neboda i fillola.
Com que la kitty és un dels dibuixos que reconeix i és fàcil de fer, és la que he triat.
He de dir que he tingut dos bones ajudants per fer-la :)
Com que la kitty és un dels dibuixos que reconeix i és fàcil de fer, és la que he triat.
He de dir que he tingut dos bones ajudants per fer-la :)
Totes les eines preparades!
En plena elaboració
El resultat final!!!
Ingredients pel pa de pessic:
6 ous
200 gr de sucre
220 gr de farina
1 culleradeta d'extracte de vainilla
Preparació:
Preescalfem el forn a 170º
Posem la papallona a la Thermomix i hi tirem els ous i el sucre i la vainilla. Programem 6 minuts a 37º velocitat 4.
Quan s'acabin els 6 minuts, ho tornem a posar 6 minuts més a velocitat 4 però sense temperatura.
Hi afegim la farina i programem 4 segons a velocitat 3. Traiem la papallona i acabem de remenar amb l'espàtula amb suavitat.
Engrassem el motlle amb mantega, aboquem la massa i ho enfornem durant 30 minuts a 170º.
Per comprovar que estigui fet punxem amb un escuradents i si surt net ja el podem treure del forn.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)